Kinesisk Akupunktur

Traditionell Kinesisk Akupunktur

Kinesisk akupunktur är en behandlingsmetod som är en effektiv sjukdomsbehandling och hjälper kroppens egna system med läkningsprocessen utan att det blir kraftfulla biverkningar. Det är viktigt att behandla de bakomliggande orsakerna och inte bara symptom. I en akupunkturbehandling kan det förekomma behandlingsformer som koppningTui-na massage och moxabehandling samt infraröd värmebehandling.

Akupunktur används med fördel när du har huvudvärk, smärta, magproblematik, allergi, trötthet, depression, ledbesvär, reumatiska problem, domningar, ansiktsförlamning och andra typer av smärta. Ett annat område som är mindre känt i väst är ansiktsbehandling med akupunktur. Behandlingen reducerar rynkor, ökar blodgenomströmningen – dvs flödet i ansiktet, vilket ger en härlig utstrålning och fin lyster i hyn.

Akupunktur är effektivt mot

Rygg-, nack-, och ledbesvär, inklusive reumatiska problem och fibromyalgi

Smärta i muskler och värk i rygg, axlar och armbågar till exempel

Huvudvärk, migrän, tinnitus och yrsel

Artros, Inflammationer i benhinnor, senor och muskler

Mag- och tarmbesvär, matsmältningsbesvär, magkatarr, diarré och förstoppning

Infertilitet, cystor, Gynekologisk problematik, Klimakteriet och PMS

Sömnproblem, stress, depressioner och utbrändhet

Trött, nedstämd, ängslig eller lättirriterad

Allergi, astma, eksem, bihåleinflammation

Ansiktsförlamning, domningar och svettningar

Rökavvänjning, beroende problematik

Behandling och resultat

Första tillfället för akupunktur är normalt lite längre (60-90 min) än de övriga (60 min). Det behövs för att gå igenom sjukdomshistorik och ställa diagnos. Nina diagnostiserar varje enskild individ genom att titta på tungan, ta puls och lyssna till personens individuella sjukdomshistoria. Under själva behandlingen sätts bland annat tunna sterila engångsnålar på olika ställen av kroppen. Känslan beskrivs som pirrande av vissa, strålande för andra – det är lite olika hur man upplever det. Nålarna får sitta kvar ca 20-30 min så att de aktiverar kroppens egen inre läkande förmåga.

Resultat kan upplevas redan direkt efter en behandling, som vid akuta problem, men de flesta problem kräver ca 7-15 behandlingar, en till tre gånger i veckan. Vid viss typ av smärtproblematik är det rekommenderat att behandling ca en gång per månad eller ev. glesare för att bibehålla effekten. Ju längre tid man haft sjukdomsproblematiken, desto fler behandlingar krävs oftast.

850,00 kr60 min

När du bokar 5 behandlingar har du rabatterat pris! Kinesisk akupunktur för behandling av smärta, stela muskler, nacke, rygg, armbågar, knän, stress, oro, ångest, långvariga förkylningar som inte ger sig, barnlöshet, allergier, astma, huvudvärk, magproblematik, trötthet, ledbesvär, domningar, ansiktsförlamning och depression. Hjälper kroppens egna system med läkningsprocessen utan kraftfulla biverkningar. Det är viktigt att behandla de bakomliggande orsakerna och inte bara symptom. I en akupunkturbehandling kan det förekomma behandlingsformer som koppning, Tui-na massage och moxabehandling samt infraröd värmebehandling.

5 behandlingar 3 600,00 krá 60 min